Hello Kitty måste dö

Boken är härligt ceriserosa med en söt dödskalle (som har en Hello Kitty-rosett) på omslaget och svärtade sidor. Älskar utseendet och älskar Hello Kitty i en boktitel. Men skall Hello Kitty dö? Det Hello Kitty representerar i den här boken är vad huvudpersonen känner sig som; söt och tyst. För Fiona är en amerikanska med asiatiska föräldrar. Hon skall vara söt och tilldragande men inte ha egna tankar om familj och äktenskap och helst vara tyst. Det är precis Hello Kitty söt utan mun.

Fiona är 28 år, högutbildad med välbetalt advokatjobb men bor hemma och är oskuld. Först blir jag lite chockad att nån i dagens samhälle som är så framåt i många hänseenden kan vara så undergiven sina föräldrars kulturella traditioner men i boken får vi följa Fionas tankar och tysta revolt. En i boken tidig revolt är när Fiona vill ta sin egen oskuld för att blåsa familjen och blivande make på den hedern. När hon upptäcker att hon inte har någon mödomshinna blir hon dock förbannad, känner sig lurad på denna rättighet och uppsöker en kirurg som har som specialitet att återskapa mödomshinnor. Kirurgen visar sig vara en gammal skolkamrat från den kristna skolan. De återupptar sin kamratskap och genom tillbakablickar ser vi kirurgens trista, våldsamma uppväxt och hur han utmanar Fiona att tänka fritt och ge igen. De här utmaningarna är något som tas upp igen nu när de träffas, de äktenskapsmatchningar Fionas föräldrar ordnar för Fiona slutar minst sagt dramatiskt.

Boken är skriven på ett sätt som manar till rask läsning, även monologer Fiona för är rappa och man förs fram i boken även om handlingen inte är så spännande i sig. Temat kulturellt bunden kvinna med önskan om frihet blandas med det våld som presenteras genom kirurgvännen och hans oerhört frisinnade livsstil. En blandning som lätt hade kunnat bli fel och tramsigt men det hela blir här så absurt att det är kul. Boken visar också på ett blasé samhälle där pengar och titel på visitkortet betyder mer än åsikter och familj. Jag känner vissa liknelser med En jävla helg och American psycho men med en humoristisk ingång.

Hello Kitty måste dö av Angela S. Chili

Jag vann boken på Damm Förlags FB-sida och är helnöjd!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s