Svara om du hör mig

Aaah. Äntligen lite lättsam deckare med mord och krångliga relationer. Efter att ha läst (och har kvar att läsa ut) tunga böcker i rad kopplar jag av med Ninni Schulmans Svara om du hör mig.Tredje boken om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund och nu är de gamla kompisar som man vill veta mer om. Tema för den här boken är tvåsamhet och vad man gör för att vara andra till lags och samtidigt se till sina egna behov. Christer har det riktigt besvärligt i sin relation, Magdalena är oändligt sliten i sin barnledighet och Petra blir uppvaktad på jobbet. Sen blir det ännu mer och känsligare när vi kommer till personerna som figurerar i fallet.

Fallet är ett mord på en orädd och frispråkig man, på pass under älgjakten och med hans tonårsdotter som vittne. Flickan försvinner, i den isolerade krets jaktlaget består av gror misstankarna och Petra som ingick i jaktlaget blir bortplockad från fallet. Visst förstår hon det vore olämpligt att leda jobbet men helt smidigt blir det inte.

Då detta är tredje boken som utspelar sig i ett mindre samhälle måste Schulman återanvända inte bara sina huvudkaraktärer utan också personer som tidigare figurerar i utredningar. Så blir det ju, konstigt vore det annars men jag är ingen fan av detta. Därför är det schysst när även Magdalena funderar på det här att hon aldrig trott hon skulle rapportera det hon fått göra när hon flyttade ”hem till byn”.

En helt ok deckare, typiskt svensk seriekriminalare där den största behållningen inte är att lista ut vem som är mördaren utan faktiskt relationerna.

Adlibris
Bokus
CDON

20140406-210939.jpg

Annonser

2 thoughts on “Svara om du hör mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s