Hustrun

Vill du läsa en bok som är psykologiskt ingående så är A.S.A. Harrisons Hustrun boken för dig. Skriven ur synvinkel ”hon” respektive ”han” är det ett långvarigt förhållande som bryts upp. Och ”hon” är psykoterapeut dessutom.

Det är Jodi och Todd, de lever i en behaglig vardag och det tämligen gott. Jodi tar emot patienter hemma men inte många och mer nästan som en hobby än som ett arbete. Annars spenderar hon dagarna med att fluffa kuddar, lite pilates, kanske en lunch med någon väninna eller en kurs i blomsterarrangemang. Hennes uppgift i livet är att behaga sin man som hon fortfarande är tokkär i. Todd är self made och rätt lyckad i byggbranschen. Han är ambiös och arbetar hårt. Han gillar att komma hem, gå ut med hunden och vara ansvarig för drinken innan maten. Men trots att Todd gillar livet med Jodi behöver han annan bekräftelse också, han är den sortens man. Sina ”affärer” och prostituerade sköter han ganska snyggt men inte helt obemärkt av Jodi, men Jodi väljer att inget se.

Tills dess att hon måste se. Todds senaste affär med en gammal väns dotter går inte gömma och den andra kvinnan tvingar sig in i Jodi och Todds liv. Det blir en turbulent tid som påverkar dem alla på olika sätt. Med den svala torra personlighet som Jodi har så förnekar hon i det längsta vad som skett. Hon vägrar tro att Todd är på väg från henne och när hennes liv raseras börjar hon bete sig obalanserat och väldigt olikt sig själv. Händelserna får henne också att gå tillbaka till den terapi hon gick igenom under sin egen skolning, vad det lärde henne om henne själv och vilka tidigare tragedier hon bearbetat eller inte bearbetat.

Todd är en riktig mansgris som både vill ha kvar kakan och äta upp den, älskad av två kvinnor tycker han närmast att de är besvärliga när de inte låter honom ha båda. Och att den gamle vännen vars dotter Todd blandat in i triangeldramat känner sig sviken och arg kan han inte förstå.

Det är inte så spännande men ändå är det en bladvändare där man som läsare vill ta sig fram och veta hur det slutar. Det är illavarslande och elakt när gamla älskande börjar planera och trixa i det fördolda för att rädda sitt skinn – eller snarare; sina tillgångar. Kan med fördel läsas som en psykologisk thriller i påsk.

20140415-141447.jpg

Adlibris
Bokus
CDON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s