Books & Dreams och Jens Lapidus

Books & Dreams är inte bara ett återkommande event utan också en tidning och ikväll var jag på smygläsning av nya numret där omslagsmannen Jens Lapidus var med.

20140617-213929-77969942.jpg
Lapidus är aktuell med en ny bok, VIP-rummet, som lämnar Snabba cash-gänget men som ger oss ett nytt radarpar som vi med största säkerhet kommer få träffa i fler böcker. Teddy har precis kommit ut från fängelset och får arbeta med Emelie, jurist, för att lösa ett kidnappningsfall. Härligt han använder typiska namn – en kille på -y som hamnat snett och boomen av Emelie som vuxit upp och ger sig ut i arbetslivet. I intervjun i Books & Dreams så berättar Lapidus att kidnappningar är något han upplevde från tiden med Efterlyst och att det verkar öka – mjuka mål. Det har blivit allt tuffare att råna värdetransporter och kidnappningar är ett enklare sätt för hänsynslösa personer att tjäna snabba pengar.

20140617-214545-78345560.jpg
Lapidus sportar loafers utan strumpor och Pagrotsky-skägg i sommar och berättar under kvällens intervju att det här med att planera sin skrivning verkligen inte är hans grej. Istället kommer berättelsen till honom stötvis och han skriver mängder som han sedan får stryka. Samtidigt som han gillar sitt nya radarpar som han skapat efter inspiritation av Dennis Lehane så är han lite nervös över att trogna fans inte skall känna igen sig. Han rör sig fortfarande i utkanten av Stureplan-gängen men Teddy och Emelie har inte samma råa kultur som beskrivits i tidigare böcker. Här är det mer fokus på kidnappningshistorien och hur Teddy och Emelie skall fixa den – och hur de fixar varandra!

Klart man blir sugen, boken fick följa med hem och skall läsas så snart jag hinner. Lapidus själv hoppas hinna läsa ut Canada av Richard Ford i sommar. Sen försöker han kolla ikapp tv-serier, ett nytt intresse som uppkom för han blivit erbjuden att själv skriva för tv – det är fortfarande hyshhysh men snart släpps nog nyheten. Jag gissar på TV4.

Adlibris
Bokus
CDON

Annonser

3 thoughts on “Books & Dreams och Jens Lapidus

  1. Ping: VIP-rummet | Booze'n'Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s