Spjärna mot udden

I Christine Falkenlands Spjärna mot udden träffar vi en ensam men modig kvinna. Modig för att hon törs leva som hon vill trots det inte är konventionellt. Hon är medveten, om än inte opåverkad, av andras blickar och tankar. Hon vet att hon anses vara desperat och villig, att hennes utlevande kvinnlighet provocerar. Men hon härdar ut. Så länge det går. För ensam är inte stark och i livet måste vi agera med andra och vi kan inte agera för andra.

Eva, som kvinnan heter, söker kvinnlighet något så fruktansvärt att hon inte vet hur hon skall hantera det. Hon vet inte ens vad det är hon söker, hon famlar efter en modersgestalt eller en älskarinna. Kan inte finna det hon söker när hon inte vet vad det är.

IMG_0396.JPG
Vi träffar Eva under exil på spanska solkusten där hon lever med sin son som är väldigt osynlig i berättelsen. Hon har fått den här tiden av sin man efter att de gått skilda vägar när han förälskade sig under deras period av öppet förhållande. Det var Eva som var initiativtagare till öppet förhållande och även om hon nog var en femme fatal även innan dess så verkar det som att det var brytpunkten för hennes nuvarande stil. Som det inte är något fel på, ifall man inte har fördomar. Eva plockar aldrig frukterna av sitt leverne utan upplever bara baksidan. Till slut blir omgivningen för mycket och Eva får aldrig det hon strävar efter, vad det nu var. Men hon är inte nedbruten.

Adlibris
Bokus
CDON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s