VIP-rummet

Jens Lapidus har börjat med en ny serie, den här gången närmar han sig sin verklighet då en av huvudkaraktärerna är jurist och advokat. Emelie är ung och sugen, hon jobbar hundåren där övertid inte är något man pratar om och när delägarna frågar hur det går svarar man allt är prima. Man anar en bakgrund hos Emelie att göra rätt och strida för de svaga men hon vet själv att hon tappat det fokus även om hon inte riktigt än är den materialistiska hot shoten hon en dag kommer bli.

I VIP-rummet bekantar vi oss med Emelie och ett ärende hon får, ett ärende som är strikt konfidentiellt men också lite utanför det vanliga. Hon blir ombedd att diskret söka reda på en av delägarnas nära vänner son, Philip. Vi pratar om en ung man som har pengar i massor. Familjen är rädd att han kidnappats och vill under inga omständigheter kontakta polisen.

Till sin hjälp skall Emelie ta Teddy, en annan ung man men med en helt annan bakgrund. Teddy är precis utsläppt efter ett lång straff och tänker försöka hålla sig ”på rätt sida lagen”. Men det är inte så lätt när vännerna är de gamla och livet från innan fängelset görs sig påmint. Och vem vill anställa en utlänning med åtta års hål i CV:t? Nu är Teddy inte utlänning men med en Balkan-pappa och uppväxt i Södertälje kan han lika gärna vara det.

Trots motvilja från båda håll kommer Emelie och Teddy att få samarbeta och det finns lite klasher men också stunder när de nog kan beundra varandra. Lapidus har själv sagt han är väldigt nyfiken på att utforska deras samarbete och han lämnar läsaren med samma nyfikenhet. Det finns mera hos både Emelie och Teddy jag vill veta och det finns mera efter fallets upplösning som jag vill veta. För i sökandet efter Philip kommer vi en smutsig värld nära, unga flickor, sex och tvång. Men också någon som vakar och vill hämnas. Och en albinokanin. Vad betyder den?

IMG_0407.JPG

Jag tycker det är kul att Lapidus har en kvinnlig karaktär som tar plats, trots det tuffa och hårda liv som beskrivs för killarna uppväxta i Södertälje så blir det inte helt igenom så killings som i Snabba Cash-serien. Lapidus hanterar Emelie bra, kanske för att hon har samma yrke som han. Handlingen är spännande, jag sträckläste och vill som sagt ha mera.

Adlibris
Bokus
CDON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s