Jag släpper min spänningsroman gratis på nätet

Gratis E-bok! Hoppas detta blir en trend. Själv är jag snabb att ta hem gratis E-böcker. Inte lika snabb att läsa dem men ganska. När de väl ligger där i plattan så är det så lätt att ta upp och läsa. Speciellt på resor där man kanske packat en bok för lite. Eller bara när man ligger i soffan och lässuget kommer och man inte kan välja bland alla böcker man skall läsa. Då tar man den mest lättillgängliga.

Åsa Schwartz blir en ny bekantskap för mig.

Åsa Schwarz

Fjättra_omslag_2014I dag släpper jag min debutroman Lilith i kedjor gratis för all framtid på nätet. Det innebär att den går att ladda ner helt kostnadsfritt från iTunes och endast för distributionskostnaden (som jag inte kan påverka) från internetbokhandlare som t ex Bokus (19kr).

Anledningen är att jag vill bottna i frågan om gratis e-böcker påverkar försäljningen av pappersböcker. Under vintern 2013-2014 genomförde jag det s k e-boksexperimentet då jag släppte min senaste roman Lust gratis på nätet under en vecka. Det som var tydligt var att gratis e-böcker påverkar försäljningen av e-böcker positivt. Däremot märktes ingen påverkan av försäljningen av pappersböcker.

Personligen tror jag att effekten hade varit större om jag låtit e-boken vara gratis en längre tid än en vecka. Vi kom inte i närheten av en kritisk massa som  spontant började prata med varandra om boken. Därför släpper jag nu min debutroman Lilith i kedjor gratis för all framtid.

Jag…

View original post 243 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s