Vinnarna blev ….

kvällen bjöd på #massolitbookblogawards i kombination med BokBaren. Under en kortare tid har vi kunnat rösta på nominerade favoriter och vinnarna blev: 

Årets bokbloggsinlägg

Chick-lit – inget att skämmas för

Viktigt och intressant problematiserande av en hånad genre som tar upp och diskuterar hur det kommer sig att kvinnliga författare många gånger placeras i den bespottade chicklit-genren enbart på grund av kön.

Lotta på kulturkollo.seLotta var inte på plats men Linda från kollot var där och tog emot priset för ett bra renodlat inlägg där det inte gnälls att chick-lit skall upphöjas till finlitteratur eller att alla kvinnor skall stå upp för genren (jag kan personligen inte med den) utan bara ren fakta och en önskan att all litteratur skall få cred för att den lockar läsare – oavsett smak (något jag fullkomligt håller med om). 

Årets nischade bokblogg 

Engagerad, viktig och stark i sin ståndpunkt och drivkraft. Feminismen som löper likt en röd tråd genom inläggen.

Feministbiblioteket.seVerkligen jättekul att Hanna vann den här kategorin. Kolla in den feministiska kanonen som Hanna var med att ta fram. 

Årets bokblogg

Roliga teman och ett brett perspektiv på både böcker och andra kulturyttringar. Att det är flera olika bloggare skapar berikande variation i språk och utgångspunkter.

Kulturkollo.seLinda uppe och tar emot ett pris till! I sällskap, inte hela kollot var där men välförtjänt seger med en hel hög redan etablerade bokbloggare som gått ihop och bjuder in till interaktion om det vi älskar allra mest – böcker och läsandet! 

Efter lite mingel och kläm på böcker (vi var ju på ett förlag) så gick #rödvinsbokcirkeln vidare för att cirkla Shakalen. Rödvin och ganska ljummet omdöme men häftig diskussion. Mera kommer! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s