The girl on the train

Det här är en hypad och spännande bok. Upplägget är annorlunda, läsaren träffar tre kvinnor, inte helt kronologiskt men inom samma tidsrymd. Varje kvinna berättar i nästan dagboksform om sin dag, en ”anteckning” morgon och en ”anteckning” kväll. Det gör att det blir ett bra tempo i boken och växlandes mellan kvinnorna och historien gör att man hela tiden vill läsa vidare och få nästa ledtråd. 

Rachel är kvinnan på tåget. Varje morgon åker hon in till London med pendeltåget och på kvällen återvänder hon hem till förorten. Rachel roar sig med att studera husen längs med järnvägen – och innevånarna i husen. Främst har hon fastnat för ett vackert par i huset där tåget brukar stanna till innan det kan köra in på stationen. Ju längre historien kommer och vi lär känna Rachel mer så förstår vi att hon är inte helt främmande för närområdet där det vackra paret bor och trots att hon brukar fantisera om parets liv så blir hennes iakttagelser viktiga när kvinnan i huset försvinner och efterlyses i nyheterna. 

Megan är kvinnan i huset, frun i det vackra paret som Rachel fantiserar om och som försvinner. Vi träffar Megan innan hon försvinner och hon lever ett ganska innehållslöst liv. Efter att få ha stängt sitt galleri hänger Megan hemma hela dagarna och väntar på sin man som beter sig både överbeskyddande och svartsjukt. Ett tag ställer Megan upp som barnflicka åt ett parti grannskapet men hon vantrivs med barnet och säger upp sig. Det är lite lustigt det där, hur svårt Megan har för barn. 

Anna är kvinnan som Megan hjälpte som barnflicka. Snart förstår läsaren att Anna bor med sin numera man men tidigare älskare i hans förra frus hem. Den bedragna frun var Rachel. Nu förstår läsaren varför Rachel är så bitter och varför hon så gott som varje kväll sprättar en öl eller en förblandad grogg på tåget. Där sitter Rachel och åker förbi sitt gamla hus och sörjer sitt tidigare liv. 

När Megan försvinner så blir Rachels liv lite mera fartfyllt och interaktionen mellan de tre kvinnorna eller snarare mellan deras liv är skickligt berättad. Tågen som går utanför Megan och Annas hus och som Rachel åker löper som en röd tråd genom historien. Spännande upplägg men ibland lite väl övertydligt att ”ledtrådar” placerats ut och försök till tvister som inte riktigt är överraskande. 

Adlibris

Bokus

CDON

Annonser

2 thoughts on “The girl on the train

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s