Snövit ska dö

En tysk deckare med nästan provocerande titel. Nele Neuhaus är storsäljare i Tyskland och den här fjärde boken om deckarparet och kriminalarna Pia och Oliver är den första som kommer på svenska. Trots boken är fristående så märker man att Pia och Oliver har sina historier. Men det gör inget, man får sympati och känner med dem ändå, lite som i våra svenska mysdeckare. Något jag däremot tänkte på var att språket inte var så redigerat och jag kopplade det till att Neuhaus faktiskt är en av dessa egenutgivna stjärnskott. Men fel av mig, efter tre storsäljare plockade ett förlag upp henne och den här boken är utgiven av förlag. Alltså borde manuset genomgått granskning. Eller så litar man på sin storsäljare och tjänar kosing. Det är absolut inte dåligt men det kunde vara bättre.  

 

Intrigen däremot har jag inget att anmärka på. När en fd dömd brottsling återvänder hem till byn efter avtjänat straff möts han inte med öppna armar direkt. Tobias dömdes trots nekande (blackout efter rejäl fylla) på indicier för mord på två unga kvinnor, en före detta flickvän och en flickvän som man sett honom bråka med den aktuella kvällen. Kropparna återfinns aldrig och nu har det gått 10 år. 

Tobias är kanske naiv som tror han kan återvända men han ställs inför faktum att hans familj som härdat ut i byn är förskjutna och trots att byns herre och välgörare bemöter honom med gott sinne så verkar det som att han har en dold agenda. 

Så händer det grejor precis så där lägligt som det alltid gör i böcker. Ett skelett av en ung kvinna hittas och en ung kvinna i byn – som nyfiket fascinerat intresserat sig för Tobias – försvinner. Tobias före detta vänner beter sig … Så där annorlunda som någon som levt sitt liv i 10 år och man inte varit med och sett deras utveckling. Några har lyckats i livet och några hade sin topp för tio år sedan. 

Det är en spännande bok där jag inte kunde lista ut vem den skyldige är (bra betyg) och där man kommer kriminalarna nära. Jag gillar det mycket! 

Adlibris

Bokus 

CDON

Annonser

1 thought on “Snövit ska dö

  1. Ping: Snövit ska dö av Nele Neuhaus | Lottens Bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s