Älskaren från huvudkontoret

Camilla Grebe gjorde succé med sin syster Åsa Träff med deras serie om Siri Bergman. Dessutom skriver hon på en triologi med Paul Leander-Engström; Moskva Noir. Hon grundade och drev Storyside och nu har hon utkommit med en bok skriven av endast henne själv. Älskaren från huvudkontoret är en välskriven deckare med lite drag av amerikansk noir, jag tänker mest på stilen som är beskrivande på det där sättet som ”det var en regnig kväll och jag satt på kontoret när …”.  Det är en del svenska författare som undersökt genren på senaste och jag gillar det Grebe gör här. 

Det märks att Grebe har skrivit förr, hennes karaktärer har liv om än att de inte är speciellt älskvärda. Det känns som att man kommer in och lär känna Peter på polisen och Hanne beteendevetare på en gång (som om att man träffat dem förr, så bra beskriver Grebe dem) och jag tror det kommer fler böcker om dem, det ser jag gärna. 

Också Emma lär man känna och det är runt Emma historien kretsar. Emma har en ny stor diamantring och ser med lycka på framtiden, nyförlovad och kär. Hon kan inte riktigt än berätta för arbetskamraterna i klädbutiken vem fästmannen är – för han är företagets omskrivne bad boy till ledare Jesper. Genom boken följer vi Emma och hur hon träffar Jesper. Hur hon kommer honom allt närmare och vågar tro på en framtid efter en barndom med alkoholiserade föräldrar och en ungdom som kom av sig efter övergrepp. Det här får läsaren ta del av samtidigt som Emma brottas med tvivel och sökande efter svar. För Jesper klipper helt kontakten efter förlovningen. Han lämnar Emma utblottad (bokstavligt) och hon vet inte varför.  

 När Peter och sedermera Hanne jobbar med ett fall där en kvinna funnits död och lemlästad i just omsusade Jespers hus och Jesper själv är försvunnen börjar man fundera på hur det hänger ihop. 

Grattis Elin som vann! Månpocket har sponsrat med signerad pocket att lotta ut till er läsare så ni också kan ta del av den här thrillern. Skriv nåt i kommentarsfältet (OBS! Glöm inte kontaktuppgifter) senast 17:de februari så är du med i utlottningen. 

Och kolla @rodvinsborkcirkeln på Instagram i veckan för ytterligare utlottning! 

Adlibris

Bokus

CDON

4 tankar på “Älskaren från huvudkontoret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s