Står dig ingen åter

Andra boken om polisen Amanda. Amanda är en bra polis men precis som i första boken är hon egensinnig och gör en hel del tveksamma saker för att skydda sig -eller främst de sina. 

I Stöld av babian hämnades hon sin syster och nu i Står dig ingen åter som utspelar sig 3-4 år senare så är hon småbarnsmamma men ändå intrasslad i den mörka sidan. Dels är hon inte helt klar med hämnden, visst hon har fått sin hämnd men blir man någonsin nöjd? Amanda vill åt topparna, hon är inte dum, hon fattar att det inte är den som säljer knarket som är den dom ser till att det finns. Samtidigt har hon sina tvillingar, sina fantastiska mörka små älsklingar. Som inte känner sin pappa. En pappa som Amanda förklarar är en semesterflirt och omöjlig att spåra. Kolleger misstänker Adnan, försvunnen [misstänkt] polismördare och efterlyst av maffian för borttappat stöldgods. 5,3 miljoner. Adnan som Amanda för 3-4 år sedan nyttjade för att komma maffian nära och Adnan som hon ofrivilligt kom alldeles för nära. 


Nu när vi träffar Amanda så arbetar hon med fall där personer fått i sig kannibaldrogen MDPV och agerat mot sina kära. Förövaren blir när ruset och psykosen gått över offret, så grova eller hemska är deras gärningar. Första gången det händer är det tragiskt, andra gången något polisen måste ta tag i och tredje en kedja av händelser. Föga förvånande är det Amandas gamla ärkefiende som troligen står bakom införandet av drogen men fallen verkar ha en annan bakgrund. 

I uppföljaren träffar vi andra karaktärer från den första boken och jag ser fram emot att få följa dem framöver. Anna Karolina skriver verkligen bra, hon får ihop historier om skitiga affärer och desperata gärningsmän men en polis som gör allt för att få finnas där för dem som behöver henne. 

Adlibris

Bokus

CDON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s