Världens lyckligaste kvinna

Ani är allt man kan önska sig. Smal, framgångsrik, omtyckt, stilmedveten och har en fet smaragd i förlovningsringen. Med ett jobb på ett glammigt magazine är hon ständigt bantande för att hålla size 0. Hon tänker ut sin outfit och vilka one-liners hon skall droppa lite nonchalant en vecka i förväg. Att det blir rätt färg på servetterna på bröllopet är viktigare än att hon älskar sin fästman … Ja, Ani är bara för mycket. 

När vi lärt känna Ani, kvinnan som gör allt för att verka lycklig, så tar författaren Jessica Knoll med oss till kvinnan inuti Ani. I Världens lyckligaste kvinna så möter vi en så osäker och rädd kvinna att hela hennes liv är en jakt på en perfekt fasad. Även ifall hon faktiskt verkar gilla sitt jobb (men i hemlighet vill skriva mer seriöst) så ler hon och kvittrar oavsett vad som händer. Hennes enda starka vilja tycks vara att alltid se till att handväskan matchar skorna. Men stegvis får vi reda på vem Ani var förut. För Ani skall vara med i en dokumentär, en dokumentär om något som hände för länge sedan och där hon skall få chansen att berätta ”sin” historia. 

Först är det lite spännande att försöka lista ut vad som hänt Ani i förra livet, innan hon blev världens lyckligaste kvinna. Sen blir det tragiskt. Ani har alltid varit mån om att passa in och leva upp till andras förväntningar. När hon åker dit för kompisgängets röka-hasch-test så tvingas hon byta skola. Påhejad av sin mamma som lever i en fantasivärld får Ani börja en privatskola för lite rikare och Anis strategi att lyckas är att så smått slicka röv. Fastän hon inte behöver det, hon tas hand om av skolans lite udda men varma gäng. Men Ani vill mer. Hon vill vara i centrum och hon vill vara eftertraktad. Det hela leder till en kväll där Ani blir alltför påverkad och utnyttjas. Som den osäkra tjej hon är så hanterar hon till att börja med det hela med förnekelse (ungefär som i Hon bad om det) men det kommer att komma tillbaka och slå henne i ryggen. Anis uppgång blir till fall men hennes udda vänner finns kvar. Och där i vad som är välförtjänt självömkan växer hatet mot de som ser ner på andra och behandlar folk som skit. Hatet växer och det går rent ut sagt åt helvete. 

Men Ani överlever också det helvetet och blir den lyckliga kvinna hon är idag. Men så är det den där dokumentären. Som skall ge henne upprättelse men som också tvingar henne tillbaka. 

Adlibris

Bokus

CDON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s